klootschieten; Restaurant Watermolen Bels
Bij Restaurant Watermolen Bels in de buurt van Almelo kunt u pannenkoeken eten én klootschieten.
‘t mooiste plekje van Twente

Over Restaurant Watermolen Bels

Vlak bij Almelo, in het dal van de Mosbeek vindt u Restaurant Watermolen Bels. Het lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. Op het erf van de Watermolen van Bels - waar honderden jaren geleden papier, cichorei, koren en brood werd geproduceerd - scharrelen nu kippen, eenden en een trotse pauw. De familie Bels beheert sinds 1916 de molen, boerderij en gebouwen, die eigendom zijn van Landschap Overijssel. Inmiddels staat alweer de 4e generatie Bels aan het roer. Wilt u reserveren? Bel dan 0541-680213.

restaurant Twente
restaurant Almelo
pannenkoekenrestaurant; restaurant Mander

Een stukje geschiedenis

Ons gebouw was in 1725 nog een papierfabriek. In 1850 werd het een cichoreifabriek en later diende het als korenmolen. In 1962 werd het gerestaureerd tot een sfeervol, ouderwets, Twents restaurant. In onze historische entourage wanen gasten zich terug in ver vervlogen tijden. Het voormalige open huis - dat later dienst deed als deel met vee- en paardenstalling - is verbouwd tot een restaurant waar de oude stijl van destijds bewaard is gebleven. Deze zaal, de ‘Oale Dell’, is uitstekend geschikt om in te feesten. ’s Winters kunt u van de gezellige open haard genieten en bij zomerse dagen kunnen de niendeuren worden geopend.

Zomers kunt u ook heerlijk op het terras zitten in de mooi begroeide tuin. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin op verschillende houten toestellen en kijken naar de geitjes in de aangrenzende dierenweide.