molen.jpg
Restaurant

Over Watermolen Bels

White overlay paint

Meer over Watermolen Bels

Restaurant Watermolen Bels ligt op slechts zeven kilometer van Ootmarsum. Het gezellige familierestaurant is al tientallen jaren een begrip in Twente. Eigenaar Martin Bels is al net zo lang het gezicht van het restaurant. Wie bij dit oer-Twentse restaurant gaat eten, proeft niet alleen een heerlijke maaltijd, maar ook een karaktervol bord geschiedenis. Dineren (of lunchen) in of bij de watermolen is ‘gewoon een bijzondere ervaring’ die we iedereen van harte gunnen!

Interieur Watermolen Bels
molen.jpg

Bijna drie eeuwen geleden…

… werd in 1725 de watermolen gebouwd als papiermolen. Nadat papier maken minder opleverde, liet eigenaresse Meyer rond 1845 vlakbij een tweede molen bouwen. Daar werd cichorei gebrand, een vervanger voor koffie, voor mensen die echte koffie niet konden betalen. In 1860 bouwde zoon Frits de molen om tot korenmolen.

Ruim een halve eeuw later, in 1916, kocht Jannes Bels het molencomplex en werd ook de papiermolen een korenmolen. In 1958 kocht stichting Overijssels Landschap het complex met de omliggende gebouwen en landerijen. Na een grondige restauratie opende in 1962 ‘Theeschenkerij Watermolen Bels’.

Wat klanten zeggen over ons

Ontdek onze

Culinaire verrassingen

De Watermolen Bels is uniek! Op deze idyllische plek is van alles te beleven. Ieder seizoen nemen we u graag mee in onze culinaire specialiteiten.

Ontdek onze mogelijkheden